Boslust

4 t/m 20 jaar SO EN VSO Ontwikkeling en begeleiding naar een maximale vorm van zelfstandig burgerschap

Boslust is een school voor SO en VSO. Op Boslust kunnen leerlingen groeien en zich verder ontwikkelen. Ze leren kennis en informatie steeds beter op te nemen en te verwerken. De individuele ontwikkelingsmogelijkheden vormen het uitgangspunt.

Bekijk de website van Boslust
De Boslust school te Ommen

Geinteresseerd in de Boslust?

Ik wil graag meer weten

Voor welke leerlingen?

Kinderen van 4 t/m 20 jaar kunnen onderwijs volgen op Boslust. Alle leerlingen hebben een ontwikkelingsachterstand op het gebied van leren of sociale vaardigheden, maar ze hebben ook elk hun eigen bijzondere verhaal. Op Boslust is er volop aandacht voor de persoonlijke leer- en ontwikkelingsbehoeften van het kind. Leerlingen die als jongvolwassene de school verlaten, kunnen daardoor een zo zelfstandig mogelijk leven leiden.

Hoe ziet het onderwijs op Boslust eruit?

Boslust is een veilige en stimulerende omgeving waar leerlingen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Ze volgen onder maximale begeleiding en in kleine groepen onderwijs, volledig afgestemd op hun individuele kansen en mogelijkheden. Op Boslust werken leerlingen heel gericht aan sociale vaardigheden, zodat ze makkelijker kunnen deelnemen aan de maatschappij. Naarmate een leerling ouder wordt, vindt het onderwijs steeds vaker buiten de schoolmuren plaats. Leerlingen van het VSO doen praktijkervaring op bij het Arbeids Trainings Centrum en externe stageplaatsen. Meer informatie Kijk voor meer informatie op de website van Boslust.

Kom in contact met Boslust