De Maat

12 tot 20 jaar Praktijkonderwijs voor VSO Klaarstomen voor een zo zelfstandig mogelijk bestaan

De Maat is een school voor praktijkonderwijs (PrO). Een school die jou voorbereidt op een mooie toekomst waarin je werkt, zo zelfstandig mogelijk woont en geniet van je vrije tijd. Onze leerlingen komen met plezier naar school. Stage speelt een belangrijke rol. Het is de voorbereiding op een passende arbeidsplek. Leer je liever door? Dan helpen wij jou bij het zoeken naar een vervolgopleiding..

Bekijk de website van De Maat
laarakkers

Geinteresseerd in De Maat?

Ik wil graag meer weten

Voor welke leerlingen?

De Maat geeft onderwijs aan kinderen van 12 tot 18 jaar die meer tijd en aandacht nodig hebben. Het is een school voor leerlingen die praktisch zijn ingesteld; geen woorden, maar daden. De Maat bereidt hen zo goed mogelijk voor op de toekomst. Wonen, werken, vrijetijdsbesteding en burgerschap zijn de voornaamste aandachtsgebieden.

Hoe ziet het onderwijs op De Maat eruit?

De Maat is een school waar leerlingen zich welkom voelen. Het is er veilig en ze kennen jouw persoonlijke achtergronden. In de klassen één en twee is er naast de praktijk ook veel aandacht voor de theoretische vakgebieden. Vanaf klas drie speelt stagen een belangrijke rol. Uiteindelijk helpen we je aan een baan of er begeleiden jou naar een vervolgopleiding. Het opleidingsprogramma op onze school maken we samen met jou: welke onderwijsbehoefte heb je? Vanaf 18 jaar mag je de school verlaten. Heb je nog geen baan of heb je nog geen passende opleiding gevonden dan mag je tot uiterlijk 20 jaar bij ons blijven. Meer informatie Kijk voor meer informatie op de website en de Facebookpagina van De Maat.

Kom in contact met De Maat